Elbil service

Selv om elbiler har et mindre behov for vedligeholdelse, så er det stadig en god ide at du aftaler tid til et årligt eftersyn af din elbil. Hos Juels Auto og Camp er vi uddannet og godkendt til at servicer alle elbiler, ud an set alder og mærke. Her er en liste over de primære ting, du bør huske.

Bremsesystemet

Den regenererende opbremsning i elbiler betyder, at dine bremsebelægninger holder længere. Når bremsebelægningerne trykkes sammen, bruger de dog samme hydrauliske væske som i en konventionel bil. Så du stadig have bremsebelægningerne og bremsevæske udskiftet lige så ofte for at holde alt i optimal stand og undgå korrosion på dit bremsesystem.

Udskiftning og påfyldning af kølervæske

Elbiler har også et kølervæskesystem til regulering af batteriets temperatur og forhindring af overophedning. Udskiftningsintervaller for kølervæskesystemet varierer meget fra model til model, så det er vigtigt at holde øje med, hvad der anbefales til dit specifikke køretøj og derefter sørge for, at væsken udskiftes eller fyldes op i overensstemmelse hermed.

Tjek op på dine dæk

Alle dæk på alle biler, uanset typen, skal kontrolleres regelmæssigt, for at skabe en sikker kørsel og opfylde lovkrav til dækkene. Det er selvfølgelig noget vi tjekker, og vejleder dig omkring på dit årlige eftersyn. Elbiler er typisk 20-30 % tungere en konventionelle brændstofdrevne biler på grund af vægten af batteripakken. De leverer også et øjeblikkeligt drejningsmoment, hvilket kan slide dækkene hurtigere. Så det er ekstra vigtigt at sørge for, at dækkene tjekkes regelmæssigt, og at dæktrykket er korrekt for at sikre behagelige køreegenskaber og en længere levetid på dine dæk.